dimarts, 11 de febrer del 2020

ENERGIA I SOSTENIBILITAT A BCN

"Promeses que no es compleixen"

L'elèctrica municipal de Barcelona creada pel govern de l'alcaldessa Ada Colau en el mandat passat, només ha aconseguit 1.500 clients particulars dels 20.000 que va anunciar que podria tenir quan fa un any va sortir al mercat. A petició de Junts per Cat, el regidor de Transició Ecològica, Eloi Badia, va fer ahir balanç de la comercialitzadora durant la comissió d'Ecologia del Consistori. L'oposició li va retreure que les xifres estan lluny de les anunciades i que es veu obligada a comprar energia verda a altres operadors.

Els grups municipals van recordar a Badia les expectatives que qualsevol anunci sobre Barcelona Energia van aixecar durant el mandat passat, quan el govern dels comuns presumia de "trencar l'oligopoli" o que la ciutat seria "sobirana energèticament", i les van comparar amb el resultat del primer any. Badia va respondre a les crítiques assegurant que l'empresa és de les noves comercialitzadores  que "millor s'han ubicat al mercat" i que la resposta dels clients és l'esperada en una signatura nova. I ha apuntat que el resultat provisional de 2020 apunta a un benefici de 1,5 milions d'euros.

Però les crítiques van ser implacables: "Van fer un plantejament imaginatiu, progressista, perquè fos un operador que inicidís en el canvi de paradigma, era un projecte inicial que tenia moltes expectatives. Però hi va haver excessiva demagògia perquè si mirem les xifres i les comparem amb el que dirien que aconseguirien, no correspon en que va afirmar Francina Vila, de JXC.

Jordi Corones (ERC) va aplaudir la iniciativa però va convenir que "no pot ser un agent de referència en el mercat, competitiu en tarifes, perquè no pot ser subvencionada, ni oferir el bo social per a les famílies que pateixen pobresa energètica". El republicà ha recordat a més que l'elèctrica municipal, a de comercialitzar sobre el paper energia verda,"ha de comprar drets a les grans comercialitzadores".



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada