dimecres, 23 de gener del 2019

Ubsa-Barberà

Partit trampa per a l’Ubsa en el Ricart el passat dissabte.

Els locals rebien al Barberà, que arribava penúltim i amb una ratxa de tres derrotes consecutives. L'entrenador local comptava, novament, amb tres jugadors del b: Jordi Amigó, que va debutar amb el primer equip; Sergi Prat i Alfredo Rodríguez. L’Ubsa va entrar al partit amb dificultats i no aconseguia imposar el seu ritme de joc. L'equip de David Lizano va aconseguir fer-se fort a la pista durant els primers compassos de la trobada, aconseguint que el primer quart transcorregués amb el Barberà per davant en el marcador (16-18). L’Ubsa confirmava així que el potencial del seu rival no és conforme amb la seva situació a la taula. El marcador es va mantenir igualat fins al segon quart, moment en el qual Jaume Lobo va començar a trobar la seva millor versió i va ser capaç de marcar un parcial de 9-0 favorable a l’Ubsa que atorga un màxim avantatge de deu punts a l'equip de Lousame. Els últims minuts del tercer període se li van fer molt llargs a un Barberà que es veia endarrerit per primera vegada en el partit i arribava al descans amb un desavantatge de dotze punts (46-34).

El descans li va venir molt bé a l'equip de David Lizano i li va servir per a recuperar la mentalitat dels primers minuts del partit. Els visitants van ajustar en defensa i van tornar a fer-se forts en la zona, impedint les entrades i forçant a l’Ubsa a tirar més del compte des de la línia de tres. El Barberà es va créixer i va finalitzar el període amb un parcial de 0-7 que reduïa la diferència a tan sols dos punts (59-57).Els dos equips volien la victòria costes el que costes, ja que aquesta podia ser determinant en la lluita pels seus objectius. Els visitants van aprofitar la ràpida entrada en fred de l’Ubsa per a sumar des de la línia de tirs lliures. L’Ubsa continuava suant per a aconseguir cada punt. La precipitació i el nerviosisme creixia entre els dos equips i l’Ubsa fallava tirs fàcils sota l’aro que l’impedien guanyar la trobada.
Quedant mig minut, el Barberà es va posar a tan sols dos punts de diferència. Una falta en el rebot sobre Óscar Amo va permetre a l’Ubsa sumar un punt més. Barberà necessitava un triple per a empatar i Lizano va demanar un temps mort. No obstant això, els visitants van perdre la pilota en el servei i Camarasa va anotar només en contraatac tancant el marcador amb victòria local (76-71).